NK Hajduk 1932 Vela Luka - NK Ponikve 3:0 BB (1:0)

NK Hajduk 1932 Vela Luka - NK Ponikve 3:0 BB (1:0)

Predivan dan, a tužno sportsko nedjeljno poslijepodne. Naime, po treći puta ove sezone dešava nam se da protivnička ekipa ne želi odigrati i završiti utakmicu. Ovog puta je bilo čak i rekordno, trajalo je točno 2 minute i 22 sekunde, u kojima je Igor Žuvela čak i uspio postići pogodak. 

NK Ponikve, vodeća ekipa iz prvog dijela sezone, koja ima 32 registrirana igrača, pojavila se 5 minuta prije utakmice sa sedam junaka, odradila još jedan loš igrokaz zbog izbjegavanja novčane kazne u slučaju ne-dolaska i napustila Močni laz u roku 15 minuta, na očekivano nezadovoljstvo i rezignaciju svih prisutnih.

Da ti "sportaši" znaju da je u pripremu utakmice uključeno više ljudi, da je nužno organizirat događaj, platiti službene osobe, pripremiti teren za igru i opremu igračima, da studenti odvajaju svoje dragocjeno vrijeme dolazeći i odlazeći ranom zorom u Split, da bi svaki akter i svaki navijač možda nedjeljno popodne planirao za druge stvari, i da je nogomet viteška igra u kojoj se poštuje protivnik, možda bi i osjećali neku vrst srama zbog svojih postupaka. 

Ponovno molimo i apeliramo na nogometni savez dubrovačko-neretvanski, da nađe načina ovakve situacije zaustaviti, jer sport kao ovakav, nema nikakvog smisla. 

Nema ne preostaje ništa drugo nego nastaviti istim ritmom i načinom kao i do sada, do kraja prvenstva, gdje će biti prava sportska borba za naslov. Preuzeli smo vodeću poziciju ovog vikenda, i pokušat ćemo je održati do kraja. Ispričavamo se navijačima i nadamo se da će nas za dva tjedna ponovno doći podržati.